Waarom video marketing belangrijk is voor jouw bedrijf

17 juli 2019
video marketing

Video marketing is steeds belangrijker aan het worden. Mensen komen dagelijks in aanraking met filmmateriaal. Denk maar aan YouTube, Snapchat, Instagram…

Het is een interessante manier om jouw klanten aan te spreken. Hieronder staan een aantal redenen waarom video marketing zo belangrijk is.

Mobiele gebruikers houden van video’s

Mensen kijken steeds meer en meer naar video’s op hun smartphone. Dankzij (gratis) wifi en mobiele data die steeds toegankelijker worden hebben smartphone gebruikers talloze opties om hun vrije tijd op te vullen met beeldmaterialen.

Youtube claimt jaarlijks met meer dan 100% mobiele weergaven te stijgen. Daarnaast zijn volgens Google mensen sneller geneigd om video’s op hun smartphone te delen dan op hun computer. Lees hier meer over de connectie tussen online video en de mobiele marketing strategie.

SEO boost

Hou er rekening mee dat Google ook Youtube in bezit heeft. Video’s helpen jouw website om gevonden te worden. Via o.a. een link in de videobeschrijving kan je een doorverwijzing maken. Hiermee geef je je potentiële klant een extra manier om niet alleen op jouw website, maar ook op andere kanalen zoals de Instagram pagina van jouw bedrijf uit te komen.

Ondersteuning

Via beeld kan complexe materie op een eenvoudige manier gevisualiseerd worden. Het kan natuurlijk ook als extra ondersteuning dienen. Het is gemakkelijker om met beelden de aandacht te doen grijpen en te houden dan met woorden.

Populair op sociale media

De kans dat mensen op een video reageren, delen, of liken is gemiddeld tien keer groter dan bij een tekstbericht op sociale media. Geen wonder dat Facebook besloten heeft om advertenties bij alle video’s op hun platform te plaatsen.

Het brengt tot leven

Emoticons in een tekstbericht zijn een manier om gevoelens te uiten naar je publiek, maar een video kan nog een heel pak meer bieden. Gezichtsuitdrukkingen, muziek en geluidseffecten, een stem met verschillende intonaties… Het zijn allemaal manieren om emoties op te wekken bij jouw kijkers.

Conclusie

Video is een zeer efficiënte manier om snel een groot publiek te bereiken, zeker op sociale media.

Ervaar zelf de positieve effecten van video marketing

Contacteer Vulpo voor het maken van een video op jouw formaat.

Contact