De JogClub

De JogClub Podcast, een gezellige podcast voor en door sporters.

Community platform

https://app.dejogclub.be/

De Podcast, door Robrecht “bobby” Paesen (Ex wielrenner, Ex militair, digital creative, Ultraloper, drone piloot & een wizard met een camera) en Seppe Odeyn (met 2 wereldtitels long distance duathlon, een FKT van 151 km, Everest op de Sigarenberg, een overwinning in de 5e rit in de Ronde van Namen, 9x de Hel Van Kasterlee op zijn naam en Provinciaal Kampioen 3.000m steeple en de 10km)
Kortom 2 mannen die op elke uitdaging zonder nadenken “ja” zeggen.

Elke vrijdag lanceren ze een nieuwe aflevering met een “gast” die een link heeft met sport. Van triatleten over marathon lopers tot zeilers, de diversiteit aan sporten maakt van deze podcast, alvast bij ons, iets om elke week naar uit te kijken.

Gedurende de periode van Lockdown was er uiteraard geen mogelijkheid om een podcast op te nemen samen met een gast. Maar toch weerhield dat hen niet tegen om elke week opnieuw boeiend uit de hoek te komen. Ze hadden het onder meer kijktips voor tijdens trainingen op de rollen, Trainingsschema’s, Strava Exploten van atleten en/of gasten die reeds in de podcast aan bod kwamen, Quotes die rondgaan in de sport en het ontstaan ervan…

Ze hadden hun community quotes laten insturen via social media, waarna Seppe deze dan goed of afkeurde op basis van, wie de uitspraak deed en/of deze persoon recht van spreken had. Als trouwe luisteraars van de podcast speelden we reeds met het idee om hier een eenvoudig kanaal voor op te zetten om deze quotes in te laten sturen en Seppe deze online bij te houden, aangezien er soms quotes dubbel ingestuurd werden.

Seppe Odeyn tijdens de Hel van Kasterlee 2021

Na enkele berichtjes heen en weer via instagram, zo gaat dat tegenwoordig, bleek er niet alleen nood aan een oplossing voor de quotes maar vooral om hun kijktips bij te houden. Dus gingen wij aan de slag.

We bouwden een Community platform, waarop luisteraars een account kunnen aanmaken met behulp van hun e-mail / wachtwoord combinatie maar ook via een “social media” connectie.

De applicatie zelf is opgedeeld in 4 onderdelen, namelijk Quotes, Kijktips, Polls & Challenges. Doorheen deze 4 onderdelen is het mogelijk om punten te scoren en zo in de toekomst awards te verdienen door levels te stijgen. Dit zal het komende jaar meer vorm krijgen samen met de partners waarmee Seppe en Bobby samenwerken.

Quotes

Quotes insturen wordt kinderspel door de “quote” zelf, wie hem uitsprak en ter gelegenheid van wat in te sturen via een handig formulier. Nadien kan Seppe heel eenvoudig een quote goed of afkeuren.

Het insturen wordt beloond met punten en voor elke goedgekeurde quote krijg je er nog wat punten bovenop.

Polls

Dit luik werd voorzien om beide heren de mogelijkheid te bieden om te polsen naar wat er leeft binnen de community aan de hand van multiple choice vragen.

Hier worden punten verdiend als je je stem uitbrengt op een poll.

Kijktips

Gelijklopend met de quotes kan ook een kijktip eenvoudig ingestuurd worden. Hiervoor maken we gebruik van een link naar de docu of film. Dit kan het volledige fragment zijn of een trailer als de volledige film achter een betaalmuur zit. Er is ook de mogelijkheid om extra informatie over het fragment mee te geven en ook een banner afbeelding.

Hier worden punten uitgedeeld bij een inzending, maar de beoordeling is anders dan bij de quotes. Er wordt gebruik gemaakt van koerspetjes ( om in het thema te blijven ). Hoe meer koerspetjes Seppe en Bobby uitdelen hoe meer punten je verdient voor je inzending.

Na enkele weken zien we dat dit luik heel succesvol blijkt en daarom hebben we een extra functie voorzien om dubbel ingezonden kijktips te melden richting de gebruiker.

Challenges

Dit is wellicht de meest uitgebreide feature van de applicatie. Dit onderdeel is gebaseerd op een koppeling met de gebruiker zijn/haar Strava account.

We voorzagen challenges op basis van een segment binnen Strava, of op basis van afstand. In beide voorzien van een challenge start en einddatum en zowel mogelijk voor lopen als fietsen.

Hier kunnen er op twee verschillende manieren punten verdiend worden, zowel bij voltooing van de challenge of op basis van een rangschikking bij een segment met de eerste vijf plaatsen, een specifiek aantal punten per ranking.

Deze applicatie werd gebouwd met een Laravel API en een frontend in React.js, waar er dus zeker nog mogelijkheden zijn om er een native applicatie naast te bouwen. Daarnaast maakten we gebruik van de Google Authenticator API en de Strava API. We voorzien in de toekomst nog uitbreidingen op basis van waar de community nood aan heeft.

Dankzij het platform van Vulpo staan we veel dichter bij onze luisteraars.

– Robrecht Paesen

Onze gebruikte tools

tool Laravel
tool React.js

Een project op maat?

Heb je met je bedrijf of organisatie nood aan een platform op maat.
Wij staan alvast klaar om je project met jou te bespreken.

Neem contact op