Waarom kiezen voor een WordPress website?

2 mei 2018
cms

WordPress is het systeem dat wereldwijd het meest gebruikt wordt om websites te maken.

Wat is wordpress

WordPress is een gratis Content Management Systeem (CMS) waarmee je heel gemakkelijk een website kunt bouwen én onderhouden. Deze CMS werd eigenlijk ontwikkeld om gemakkelijk te kunnen bloggen. Een blogger moet op een heel eenvoudige manier de inhoud van zijn blogsite kunnen beheren zonder dat er technische kennis nodig is.

De afgelopen jaren is WordPress verder geëvolueerd en uitgegroeid tot het meest gebruikte systeem voor het bouwen van websites. In België zijn 50 procent van de website gebouwd in WordPress.

Als zoveel websitebouwers kiezen voor WordPress, is dit het beste bewijs dat WordPress een degelijk systeem is.

7 redenen om voor WordPress te kiezen

1. Gemakkelijk aan te passen

WordPress is heel gemakkelijk aan te leren. Ben je niet zo technisch aangelegd, ook dan kan je perfect alle teksten en foto’s aanpassen. Kan je geen html lezen of schrijven?

Geen nood. Als WordPress gebruiker hoef je geen code te kennen. Je kan als leek perfect je website bijwerken. Eens je WordPress onder de knie hebt, duurt een tekst aanpassen of bewerken maar enkele minuten meer.

2. Google en WordPress, een geslaagd huwelijk

Google en WordPress gaan goed samen. WordPress is een systeem dat ideaal is om hoog te scoren in de ranking van Google.

Waarom? Content creatie. WordPress is gemaakt om snel nieuwe content aan te maken. Bloggers moesten heel snel artikels kunnen toevoegen. Weet je nog? Nieuwe content is iets waar zoekmachines van houden. Een ‘levendige’ website scoort goed in Google.

Doordat heel veel website gemaakt zijn in WordPress, zijn zoekmachines vertrouwd met de interne structuur ervan. WordPress is ook zo gebouwd dat zoekmachines snel en efficiënt de website kunnen analyseren.

Het WordPress-systeem laat trouwens ook toe om bezoekers te laten reageren op berichten. Dit bekijkt Google als ‘social proof’ , letterlijk een teken dat mensen de informatie van je website waarderen.

3. Grote community met veel bijkomende functionaliteiten of plugins

Omdat WordPress een van de meest gebruikte systemen is om websites te maken waar ook ter wereld en toch al enkele jaren meegaat, ontstond er een heel grote WordPress gemeenschap. Deze gemeenschap bestaat uit een mix van gebruikers en ontwikkelaars uit zowel bedrijven en overheden en maar ook uit particulieren.

De ondersteuning die deze community biedt, is enorm. Heb je als gebruiker een vraag, dan kan je gemakkelijk een oplossing terugvinden op de vele fora waar WordPress gebruikers zich verenigen. Deze community biedt niet alleen ondersteuning maar bouwt ook thema’s (designs) en plugins (uitbreidingen) voor WordPress websites.

Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Weet je dat er vandaag al meer dan 10.000 plugins bestaan om je website uit te breiden?

De plugins laten je toe om verschillende functionaliteiten toe te voegen. Een webwinkel, een fotogalerij, een contactformulier, een plugin om je SEO te optimaliseren of om je social media te integreren. De lijst is eindeloos en de meeste plugins zijn gratis.

4. Blog toevoegen is kinderspel

Initieel was WordPress een systeem om te bloggen. Ook al is WordPress geëvolueerd naar een systeem voor websites, toch zijn de blog-functionaliteiten even krachtig gebleven. Hierdoor kan je heel gemakkelijk een blog integreren in je website.

Maar waarom zou je bloggen? Een blog zorgt voor nieuwe content. Als je regelmatig blogs publiceert, dan ‘leeft’ je website. Google vindt dit super. Dit kan alleen maar de ranking van je website verhogen. Daarnaast is het ook een schitterende manier om je expertise te tonen aan je doelgroep

5. Snel Design aanpassen

Als je een website maakt dan moet je een thema kiezen. Deze designs bepalen hoe je website er uitziet. Je vindt heel wat gratis WordPress thema’s via de community en bij WordPress zelf.

Wil je af en toe eens een nieuwe look voor je website? Dat kan.

WordPress laat je toe om snel en efficiënt van thema te wisselen. Zo kan je website er snel volledig anders uitzien, zonder dat je deze site volledig moet hermaken.

6. WordPress laat je website groeien op het tempo van je bedrijf

Een bedrijf groeit en verandert elke dag. Daarom is een goede website ook steeds in evolutie. WordPress laat je toe om te starten met een eenvoudige website. Groeit je project of bedrijf, dan kan je extra pagina’s of functies aan je website toevoegen. Zo groeit je website mee met jouw noden.

7. WordPress is een open source

WordPress is een open source software. Dit betekent dat het CMS-systeem gratis kan gebruikt worden. Maar er is meer. Het wil ook zeggen dat het systeem transparant is.

De volledige code is beschikbaar en open, er zit dus nergens een verdoken code achter. WordPress is dus voor iedereen toegankelijk.

DUS

Kiezen voor WordPress is kiezen voor zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Laat je door professionele webdesigners niets wijsmaken.

Als meer dan de helft van de websites ter wereld met WordPress gemaakt worden, dan wil dit toch wat zeggen. Met een website in WordPress, zit je goed.

Weet dat Vulpo heel veel ervaring heeft met WordPress websites. Heb je al een website in WordPress maar zie je het niet zitten om deze te optimaliseren?

of

Heb je interesse in een professionele WordPress website? Contacteer Vulpo. Wij begeleiden je graag met de uitbouw of het ontwerp van je website.