Unicef

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties is de grootste organisatie voor kinderen en hun rechten in de wereld. Hun werk wordt uitsluitend gefinancierd door vrijwillige bijdragen van overheden en privé donaties. De missie van Unicef draait om zeven onderling verbonden domeinen, die belangrijk zijn voor een goede ontwikkeling van het kind.

Werkelijke applicatie

www.onlinetool.unicef.be

unicef

Van reflectie tot actie voor kinderrechten

Unicef bedacht het concept van een reflectie tool.
Deze tool stelt leraars en instructeurs in staat om vanuit een kinderrechtenkader stil te staan bij thema’s zoals identiteit, stereotypen en kansen.

Analyse als startpunt

De huidige reflect-to-act tool was aan het einde van zijn levensduur en begon meer en meer technische problemen te vertonen. In eerste instantie werd Vulpo ingeschakeld om deze applicatie te analyseren.
Na een grondige analyse schreven we al onze bevindingen in een rapport neer en stelden concrete oplossingen voor.

Samen met Unicef werden alle mogelijkheden overlopen en werd al snel de voorkeur gegeven aan de opbouw van een volledige vernieuwing van deze tool. Op deze manier werd de tool niet alleen hersteld maar konden er tegelijkertijd nog extra functionaliteiten aan toegevoegd worden.

Ontwikkeling

Tijdens het volledige proces kon UNICEF live via een URL de evolutie van het project meevolgen.
Concreet zorgde dit voor een open en aangename samenwerking met een enorme transparantie.

Dit project werd in samenspraak met Unicef ontwikkeld.

Unicef platform
Unicef platform

Onze gebruikte tools

tool Laravel

Bent u actief in het onderwijs?

Vulpo is gespecialiseerd in specifieke software,  ook in het onderwijs. Dit kan variëren van een eenvoudig systeem tot de meest complexe omgevingen. Vulpo maakt de software dat leraren, mentoren, studenten… tijd bespaard en de kans geeft om optimaal te werken zodat er geen extra tijd verloren gaat.

Neem contact op