Brik – Study Spaces

Met het project Study Spaces voorziet Brik de studenten, tijdens de blokperiode,
van stille studeer plekken op verschillende locaties in Brussel.
Deze Study Spaces variëren van grootte, gaande van een ruimte voor zes personen tot
een grote zaal waar honderd studenten kunnen zitten.

Werkelijke applicatie

studyspaces.brik.be

Werking van het systeem

Op de publieke pagina voor de studenten staat een overzicht van alle locaties met de openingsuren en de actuele bezettingsgraad.
Van elke locatie bestaat er ook een detailpagina met meer informatie.

Bij aankomst in een Study Space moeten de studenten zich eerst inchecken vooraleer ze kunnen plaatsnemen. Inchecken gebeurt aan de hand van een tablet met een unieke code of QR-code. Indien er geen plaatsen meer vrij zijn, kan de student via de webapplicatie nagaan of er nog beschikbare plaatsen zijn op een andere locatie in de buurt.

Studenten moeten zich eerst registreren via het registratiesysteem om bij een Study Space te kunnen reserveren of inchecken.

Studenten op de eerste plaats

Brik wil met dit nieuw platform alle studenten bereiken door het systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Er werd gekozen om een webapplicatie te voorzien in plaats van een smartphone applicatie. Dit heeft het voordeel dat er geen applicatie van de Google Play store of de App Store gedownload hoeft te worden.

De applicatie werkt op alle type smartphones en tablets. Er werd ook een printbare toegangskaart voorzien voor studenten zonder smartphone, zodat ook zij eenvoudig kunnen inchecken in een Study Spaces.

Beheerder heeft de vrijheid

Het platform laat de beheerder van de Study Spaces toe via het backend-systeem nieuwe locaties toe te voegen met hun max. capaciteit, informatie over een locatie wijzigen, een overzicht te zien van alle ingeschreven studenten, … Hierin worden ook alle data per locatie per dag opgeslagen.

Op maat uitgetekend

Voor dit project werd geopteerd voor een op maat uitgetekende visuele voorstelling. Op deze manier is de applicatie een uniek geheel voor de studenten en de Brik medewerkers.

Door te werken met de kleuren groen en rood, werd er een eenvoudig onderscheid gemaakt tussen de administrators/toezichters en studenten omgevingen.

Toezichters behouden het overzicht

Voor de toezichters werd een speciale weergave ontwikkeld. Op deze manier kunnen ze makkelijk studenten opvolgen. Ook zij kunnen studenten op deze manier vlot in- en uitchecken, waardoor probleempjes bij in- of uitchecken van studenten kunnen worden opgevangen. Daardoor blijft de weergave van de actuele bezetting altijd correct.

Heeft u ook een gelijkaardig project in gedachten?

Vulpo is uw perfecte partner voor software op maat!

Onze gebruikte tools

tool Adobe
tool Laravel

Ook een specifieke software nodig?

Vulpo is gespecialiseerd in specifieke software. Dit kan variëren van een eenvoudig systeem tot de meest complexe omgevingen.

Neem contact op