5 tips om te voorkomen dat je mailing in SPAM terechtkomt

16 mei 2019
mailing

Elk bedrijf of vereniging wil zijn klanten op de hoogte houden van nieuwigheden of ander nieuws. De manier om hen op de hoogte te houden is het versturen van mailings. Als je mailings gaat versturen, denk je bijna automatisch aan Spam. Want een mail die in SPAM terecht komt, zal in de meeste gevallen niet gelezen worden.

Waaraan merk je dit en hoe los je het op?

Als je werkt met mailingprogramma’s als Mailchimp krijg je een uitgebreide hoeveelheid aan statistieken, zoals hoeveel personen hebben de mail geopend, …. Een van de indicatoren dat je mail in SPAM terecht komt is een laag openingspercentage.

Aangezien e-mailmarketing en Spamfilters bijna onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar is het goed om te weten waar je op moet letten.

Tips voor de opmaak van je mailing

Tip 1: Het onderwerp

De onderwerpregel is heel belangrijk. Het is het eerste wat niet alleen klanten lezen, maar ook SPAM filters. Daarom raden we aan om heel goed op te letten welke woorden je gebruikt. Probeer om woorden als gratis en klik hier te vermijden. Vermijd ook speciale leestekens, het gebruik van uitroeptekens en hoofdletters. Dit is niet alleen irritant, maar ook vervelend om te lezen.

Tip 2: Inhoud van je mailing

SPAM filters zoeken ook in je nieuwsbrief naar het gebruik van bepaalde woorden of woordcombinaties. Het kan zelfs zijn dat bij bepaalde woorden de nieuwsbrief direct wordt verwijderd. Probeer je teksten dus niet te spammerig te doen overkomen.

Tip 3: Gepersonaliseerde mailing

Een goede manier om zeker te zijn dat je nieuwsbericht niet in SPAM terecht komt is door de mail te gaan personaliseren. Wanneer je een mailing uitstuurt waarbij het onderwerp is gepersonaliseerd. Je zult merken dat de openingspercentages opmerkelijk hoger zijn.

Tip 4: Afbeeldingen

Een afbeelding is een goede manier om iets te illustreren. Toch moet je weten dat zoals Google, SPAM filters je afbeelding niet kunnen zien. Zij kunnen enkel uitgaan van de naam van de afbeelding. Bestaat je mailing uit 1 afbeelding, dan is de kans groot dat deze in de SPAM terecht komt. Verwerk dus de belangrijkste informatie van je mailing in de tekst.

Tip 5: IP Adres en domeinnaam

Alle SPAMfilters zullen het verzend IP adres controleren. Staat je IP adres op de zwarte lijst (Blacklist). Dan is de kans groot dat je mailing in SPAM terechtkomt. Het kan ook zijn dat iemand anders spamt vanuit een server waarvan ook jij je mailings verstuurd. Want ook dit zal een negatief effect hebben en zal je er last van hebben.

Zorg dus dat je gebruik maakt van professionele mailingprogramma’s zoals Mailchimp.

Extra Tip: Domeinverificatie en Authenticatie

Veel mailingprogramma’s laten toe om je domein te verifiëren. Hierdoor lijkt het dat je de mailing verstuurt vanuit je eigen domein. Wil je nog een stap verder gaan, voeg dan de DKIM en SPF records van je mailingprogramma toe aan je domein.